Bežično naručivanje sa stolova

ANDROID APLIKACIJA ZA KONOBARE ZA JEDNOSTAVNO ZAPRIMANJE NARUDŽBI GOSTIJU

NAMJENA


Program je namijenjen restoranima, kafićima , barovima i drugim objektima koji pružaju ugostiteljske usluge.

Malen uređaj koji se nosi u ruci namijenjen je konobarima za upisivanje narudžbi gostiju po stolovima. Narudžbe se, iz ponuđenog izbornika jela i pića , bilježe na toch-screenu dodirom prsta ili olovke, te se bežićno prenose u glavno računalo. Malen uređaj za vrijeme korištenja konobar nosi u dlanu, a kada ga netreba u đepu. Svaka stavka narudžbe je zabilježena i nema grešaka oko zaboravljanja kolićina ili grešaka kod ispostava računa. Odmah sa stola, odvisno od načina rada ugostiteljskog objekta, narudžba se može slati u kuhnji, na šank ili prostor za izradu pica.

 

NAČIN RADA

Način, kako će izgledati izbornik prikazan na android uređaju kreiramo grafički, sami na računalu i pritiskom tipke on se prenosi na android. Prilikom preuzimanja narudžbe za nekim stolom, umjesto pisanjem u papirnati notez, konobar jednostavno i brzo bira naručeno dodirom prsta ili olovke. Naručena jela i pića bilježe se u memoriju uređaja i kada je narudžba gotovo, pritiskom na <ŠALJI> narudžba se bežićno prenosi u centralno računalo. U odvisnosti od načina rada ugostiteljskog objekta, djelovi narudžbe mogu se odmah ispisati na šanku, kojih može biti i više, ili u kuhnji ili u nekom od pogona kuhnje.

Npr. pretpostavimo složen primjer, da se u sklopu ugostiteljskog objekta nalazi unutarnji restoran, vanjski restoran na terasi, dva udaljeni beach šank-a , kuhnja te poseban dio za izradu pizza sa nekoliko zaposlenih užurbanih konobara. Gostiju ima mnogo i konobari stalno trče od stola do stola. Beach šank udaljen je cca 100 m od prostora gdje se peku pice. Ukoliko netko naruči picu iz udaljenog beach šanka, te piće, android uređaj odmah šalje i štampa narudžbu bežićno u pogon za izradu pice koji je udaljen 100m, a narudžbu za piće štampa na obližnjem šanku . Konobar dalje zaprima narudžbe i šalje ih android uređajem, a narudžbe se štampaju na šanku ili kuhnji ili pogonu za izradu pica. Kada završi sa obilaskom stolova konobar odlazi na šank gdje ga čekaju spremne tace sa pićima, poslužuje, odlazi u kuhinju ili u pogon za izradu pica gdje su pice već spremne. Ono što je najbitnije , uz uštedu vremena i bolju pažnju konobara prema gostima, i uz mnoštvo narudžbi i brzinu nikad se nemože desiti da se nešto zaboravi naplatiti ili da se previše naplatati. Ono što je zabilježeno , tako se i naplačuje.

1) Nakon što gosti sjednu za neki stol, prilazi im konobar, te u android uređaj koji drži u ruci (na dlanu), umjesto noteza, na touch-screen ukucava njihovu narudžbu vezanu uz taj stol.

Android aplikacija

Android aplikacija poziva se dodirom prsta na sličicu konobara

2) Nakon toga konobar sluša što gosti žele naručiti i jednostavno dodirom prsta bira jela i piće iz ponude restorana koja gosti žele naručiti i tako bilježi u memoriju android uređaja

Izgled glavnog menia za android napravimo proizvoljno grafički na računalu, te mijenjamo kako i kada želimo.

Narudzba stola na android uređaju

Narudžba odabranog stola na android uređaj

3) Narudžbu zabilježenu na androidu, odmah nakon što je gotova, konobar šalje bežićno, pritiskom prsta na dugme, u računalo i u bazu u programu, gdje se odmah prikazuje u preglednoj tablici. U tom trenutku , odvisno od organizacije rada restorana, narudžba šanka, može se odprintati odmah na šanku, te je šanker pripremi, a narudžba za kuhnju u kuhnji gdje je prima kuhar ili glavni kuhar, a jelo odmah ide u pripremu i izradu, još dok se konobar nalazi s gostima. Konobar, u tom trenutku ide za drugi stol, a narudžba se već priprema. Što nam donosi uštedu u vremenu te izbjegavanje grešaka, ili pogrešnog obračuna. A u konačnici i zadovoljnijeg gosta. Naravno, narudžba za jednateisti stol može se nadopunjavati tako dugo dok gost odlući platiti. Tada se pritiskom na dugme u programu, ispiše račun za određeni stol (narudžbu). Prilikom štampe računa na raspolaganju su nam odabiri svih mogućih načina plačanja.

PREDNOSTI :

Dobitak vremena kod posluživanja gostiju, brža fluktuacija gostiju, veća zarada. (Prilikom zaprimanja narudžbe ona se odmah sa stola šalje u kuhinju i na šank)

Svaka narudžba i svaka stavka se registrira i mogučnost varanja je svedena na minimum.

Na mjestima sa velikom fluktuacijom gostiju te mnogo narudžbi za jedan stol, nemože se dogoditi da konobar zaboravi što je kome odnio na koji stol.

Mogučnosti slučajnih ili namjernih grešaka na računu svedene su na minim. (Povečano zadovoljstvo gostiju uslugom i gosti se ponovno vračaju).

Konobar u svakom trenutku ima pregled nenaplačenih računa.

Sve gore navedeno donosi i povečanje prihoda.

 

KONTAKT :

Sa svim pitanjima ili za sve informacije obratite se slobodno na naše kontakte :

ASTRUM d.o.o.
A.Šenoe 27, Sigetec , 42230 Ludbreg
tel: 042-816-002 ,  fax : 042-300-04 , mob : 098-267-067 , mail : astrum@astrum.hr

 

 

Bežićni prijenos podataka za šank i u kuhinju

Pritiskom na dugme podaci se sa androida prenesu za šank i u kuhnju te se tamo mogu printati radi bržeg početka pripreme narudžbe gosta.