Kako poboljšati kontrolu u ugostiteljskom objektu i povečati promet

Svaki vlasnik caffe bara ili restorana , koji je uložio poprilićan kapital u njegovo otvaranje  želi da ga se ne potkrada i želi što veće prihode kako bi vratio uloženo i nakon plačanja svih obveza zaradio.

Uočavanje i sprječavanje  neželjenih gubitaka, te preventitvno djelovanje da se oni ne dogode u poslovanju restorana ili caffe bara, ugostiteljskog objekta,  pridonosi povečanju prihoda. U ugostiteljskim objektima neprestano kola različita roba i materijali te u slučaju  kad vlasnik nije prisutan, a kada nema odgovarajuće kontrole preko naplatnog uređaja,  dolazi do mogučnosti prodaje svoje robe od strane prodajnog osoblja ( konobara ) . To se može perfidno izvršavati , vremenom,  pa da gubitak bude neprimječen i velik.

Kako bi na najmanju moguću mjeru sveli ovaj problem, u našem  poslovnom sistemu,  IS KONOBAR, ugradili smo nekoliko funkcionalnosti za bolju kontrolu rada konobara. Funkcionalnosti su rješene preko prava operatera (konobara), za rad na naplatnom uređaju , preko točne svakodnevne ili višednevne kontrole evidencije ulaza, otpisa , prodaje i trenutnog stanja na skladištu za robu i za materijal, kao i naknadnim izvještajima eventualnih storniranih računa. Također , ukoliko je potrebno i onemogučavnjem storna računa bez potpisa odgovorne osobe.

Prava operatera, dakle konobara, omogučuju prodajnom osoblju (konobarima), isključivo pristup na samo nekoliko potrebnih prodajnih funkcija s nemogučnošću uvida u bilo koji podatak o stanju skladišta, stanju ukupnih računa, prodanim količinama i sl. Time je onemogučen pogled u relevantne inforamcije trenutnog stanja poslovanja  i svaka eventualna vlastita prodaja bila bi brzo uočena.

Povremena ili svakodnevna inventura (provjera stanja)  svih ili pojedinačnih roba ili materijala pridonosi tome da se nepočudne konobare malo uplaši da bi ih se moglo otkriti te će oni ukoliko već čine prodaju svoje robe to ukinuti ili pak svesti na najmanju moguću mjeru.

Storno računa uza sve ostalo, praktički bi moglo značiti prodaju , naplatu, ali i poništenje te naplate (smanjenje ukupnog prometa taj dan), te opet uzimanje novca u svoj đep bez da vlasnik sazna za to.  U kombinaciji javljanja konobara odgovornoj osobi za storniranje računa i razloga (ukoliko se odgovorna osoba nalazi prisutna) , te kombinaciji naknadnog pregleda i  ispisa svih storniranih računa sa popisom konobara koji su ih izradili te kontroli zaliha postiže se maksimalan efekt zaštite vlasnika ugostiteljskog objekta od smanjenja gubitaka ovakve prirode.

Povečanje prometa. Organizacija različitih akcija i party-a
Funkcionalnost ‘PARTY’.

U naš program IS KONOBAR ,  ugradili smo funkcionalnost ‘PARTY’ . Iz našeg iskustva u više ugostiteljskih objekata , koji su imali malen ili prosječan promet organizacijom različitih atraktivnih akcija poput npr. besplatan fish petkom ili prije Uskrsa ili sl. , organizacija turnira u kartanju, pizza party, cola party, bambus party, novogodišnji party prije nove godine  ili  slično, nakon nekog vremena uspjeli su svoj promet povečati za cca 50% jer su mnogim novim gostima dali do znanja da su i oni ovdje ili su mnoge koji davno nisu posječivali njihov lokal podsjetili da ih ponovno posjete.

U našem programu IS KONOBAR , izradili smo funkcionalniost ‘PARTY’ koju možete uključiti kada želite. Funkcionalnost ‘PARTY’ omogučuje na lak i jednostavan način upis drugačijih cijena, npr nižih (ili viših)  za neky PARTY. Također omogučeno je na lak i jednostavan način postavljanje cijena prema svakom danu u tjednu. Na taj način, organizacijom događaja i pozivanjem gostiju i građana na njih, određivanjem niže ili više cijene povečavate broj vaših gostiju.

Instalacijom i uvođenjem  IS KONOBAR , mi u Astrumu i nakon instalacije, uvođenja i obuke neprestano smo uz Vas i stojimo na raspolaganju za sve Vaše moguće i nemoguče upite, te se neprestano brinemo oko usavršavanja i poboljšavanja našeg programa, kako bi Vama poboljšali promet.

 

Očekujemo i dalje Vaša pitanja na 098-267-067 ili 042-816-002.

 

PS:

Usluge i programi

IS program KONOBAR : http://www.astrum.hr/konobar/program-za-ugostiteljstvo-astrum/
IS naraučivanje sa stolova DLANOVNIK RAČUNALOM :  http://www.astrum.hr/konobar/android-aplikacija/
CJENIK :  http://www.astrum.hr/konobar/cjenik/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>