Zanimljivosti

Prednosti korištena bežićnog slanja narudžbi sa stolova

dklaric : 14. Srpanj 2013. 10:53 : Obavijesti, Zanimljivosti

Rad konobara u restoranu sa BEŽIĆNIM UREĐAJIMA za NARUČIVANJE donosi brojne prednosti.

Na licu mjesta, kod stola, točno se bilježi sve što gosti za stolom naruče. Narudžba se odmah  printa na šanku – šankeru , te kuharima u kuhnju, te oni odmah počnu sa pripremom. Nema potrebe usmeno prenositi narudžbe kuharima ni šankerima. Zamislite situaciju kada npr 3 konobara odjednom  šankeru ili kuharu dovikuju što im sve treba servirati ili pripremiti na tacnu.

Može doći do grešaka u kominikacijama i serviranju pogrešnih pića, a možda i jela.

Nakon završetka narudžbe za jednim stolom te slanja narudžbe bežićno na šank,  u kuhnju te na  naplatni uređaj, konobar lagano, neopterećen, odlazi za drugi stol, drugim gostima.

Bežićno naručivanje i slanje narudžbi svima olakšava rad i posao, te povećava točnost. Povećava se zadovoljstvo gostiju, konobara i vlasnika.

U frekventnim restoranima ili caffe barovima, beach barovima, a pogotovo ako je premalo konobara ,a puno gostiju, ako su veće grupa oko stola koje zajednički naručuju, problem postaje i zaboravljanje, što je i koliko na koji stol posluženo . Problem postaje i čekanje gostiju da dođu na red za narudžbu, kao i na red za naplatu, kada jednom odluče platiti. Takvo čekanje nervira goste. A pogotovo ukoliko dobe pogrešan račun.

Bežićni uređaj za naručivanje ASTRUM i program KONOBAR u potpunosti otklanja ovaj problem na zadovoljstvo gostiju i konobara, te posebno vlasnika restorana ili caffe bara.

Software KONOBAR-ASTRUM omogućuje i podržava i opciju momentalnog ispisa računa na naplatnom uređaju,  ćim se pošalje narudžba sa bežičnog uređaja za naručivanje, za neki stol.
Opcija je posebno pogodna za caffe barove sa velikim protokom gostiju i kod većih gužvi u ugostiteljskom mjestu.

Više fotografija sa instalacije programa u najpoznatijem restoranu na Krku pogledajte  na  našim fottografijama na našim FB stranicama :   https://www.facebook.com/astrum.ludbreg/media_set?set=a.335358623263713.1073741825.100003687339422&type=1

Za sve informacije nazovite na Astrum d.o.o. , 042-816-002 , 098-267-067 , kontakt osoba : Damir Klarić

 

Priprema instalacije za RestoranOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Priprema za instalaciju IS-a za restoran.                                                                                       Pristigli gosti ne žele dugo čekati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brza registracija konobara pomoću čip kartica.                                                                                                     Uređaji za brzo bežićno naručivanje od stolova.

Leave a response »

Kako kontrolirati segment naplate dlanovnikom za narudžbe gostiju direktno sa stolova

dklaric : 27. Siječanj 2013. 11:45 : Zanimljivosti

 

Kada konobar priđe stolu sa gostima sluša njihove narudžbe i želje. U istom trenutku pritiskom prsta , na malom dlanovnik računalu,  odabire njihove artikle (hranu, piće, i drugo) . Nakon završetka narudžbe, pritiskom prsta, narudžbu šalje na centralnu blagajnu, ne udaljivši se od stolova. Ukoliko ima i drugih gostiju, na drugim stolovima, ne vrača se,  nego odlazi za drugi stol po drugu narudžbu gostiju.

Što se dogodilo sa narudžbom koju je poslao bežićno sa stola ?

Narudžba koju je poslao isprintala se na malom pos printeru u kuhnji za kuhara i on zna što mu je činiti. Moguće je i kratko opisati želi li se biftek manje pećen, više pečen ili  sl. za svaki artikal.  Što se tiće pića,  narudžba se odštampala na malom pos printeru na šanku i šanker već može pripremiti tacnu za taj stol. No nalazi li se u sklopu ugostiteljskog objekta i posebni pogon za peći pice, a naručena je pica , kuhar za pice će na svom mjestu dobiti isprintanu narudžbu za picu. Kolio pogona imate , na toliko pogona se narudžba može odštampati.

Nakon toga gosti mogu naručivati koliko god žele, narudžba će se automatski povečavati.  Možemo im na stol stavljati ispise narudžbi svega što su naručili ako želimo, i na kraju ćemo jednostavno iz nje, pritiskom na dugme ‘RAČUN’ isprintati fiskalizirani  račun za gosta i naplatiti nekim od sredstava plačanja - novčanicama, karticama ili ako je potrebno R1 ili R2 računom za naplatu u novčanicama ili po želji naplatiti preko trensakcijskog računa ( žiro računa).

Koje su prednosti slanja narudžbi iz dlanovnika sa stolova :

1) Ukoliko je u ugostiteljskom objektu gužva konobar  brže  obiđe sve stolove, pošalje  narudžbe na obradu  i gosti su zadovoljniji,  što je neprocjenjivo da se oni vračaju.
2) Nema komunikacijske greške. Ono što se pošalje to se i nalazi u narudžbi i na računu.
3) Nemože se naplatiti više ili manje jer je komunikacija gost-konobar je transparentna.
4) Konobar ne zaboravlja što je sve na koji stol odnio. U slučaju gužvi, i slučaju dobrog društva koje puno naručuje ili stolova koji više puta naručuju , a mnogo ih je, konobari (praksa je pokazala) često zaborave što su na koji stol odnjeli, pa tako naplate uglavnom manje nego što je trebalo. Odnosno u slučaju mnogo stolova nemoguće je sve pamtiti ili bilježiti na papiru i greške su neizbježne.

Više informacija o naručivanju direktno sa stolova  pročitajte ovdje :
http://www.astrum.hr/konobar/android-aplikacija/
Za sve inforamcije obratite nam se na sljedeće kontakte :

Astrum d.o.o.

098-267-067
042-816-002
www.astrum.hr
astrum@astrum.hr

 

Leave a response »

Kako kontrolirati ugostiteljski posao ako ste vlasnik lanca restorana ili caffe barova

dklaric : 27. Siječanj 2013. 11:07 : Zanimljivosti

Dobra kontrola uvjeta poslovanja, ukoliko ste vlasnik više restorana ili caffe barova, koji su dislocirani, udaljeni od centrale ili se nalaze u različitim gradovima, jedna je od ključnih elemenata sprječavanja curenja novaca i prihoda.

IS KONOBAR , razvijen u Astrumu omogučuje na lak i jednostavan način daljinsku kontrolu definiranja uvjeta i kontrole poslovanja u ugostiteljskim objektima koji su udaljeni.

Kontrola je omogučena organizacijom baze podataka, umrežavanjem ugostiteljskih objekata te panoramskim pregledom svih poslovnih događaja (računa, prometa,  zaliha, narudžbi i drugih izvještaja….) koji se odvijaju po objektima , u jednom centralnom računalu u jednoj centralnoj bazi podataka. Tako sa jednog mjesta možete promatrati sve što se događa po svim dislociranim prodajnim jedinicama. Te donositi najkvalitetnije odluke.

U kombinaciji s funkcionalnostima opisanim na linku  : http://www.astrum.hr/konobar/2013/01/kako-poboljsati-kontrolu-gostiteljskom-objektu/   , možete postići optimalno te  spriječiti maksimalno moguće curenje novaca i prometa.

Za sve informacije možete nas nazvati na :
042-816-002 , 098-267-067 , osoba za kontakt : Damir Klarić
ili pošaljite mail na : astrum@astrum.hr

IS KONOBAR : http://www.astrum.hr/konobar/
Astrum d.o.o. :  www.astrum.hr

Leave a response »

Kako poboljšati kontrolu u ugostiteljskom objektu i povečati promet

dklaric : 27. Siječanj 2013. 09:51 : Zanimljivosti

Svaki vlasnik caffe bara ili restorana , koji je uložio poprilićan kapital u njegovo otvaranje  želi da ga se ne potkrada i želi što veće prihode kako bi vratio uloženo i nakon plačanja svih obveza zaradio.

Uočavanje i sprječavanje  neželjenih gubitaka, te preventitvno djelovanje da se oni ne dogode u poslovanju restorana ili caffe bara, ugostiteljskog objekta,  pridonosi povečanju prihoda. U ugostiteljskim objektima neprestano kola različita roba i materijali te u slučaju  kad vlasnik nije prisutan, a kada nema odgovarajuće kontrole preko naplatnog uređaja,  dolazi do mogučnosti prodaje svoje robe od strane prodajnog osoblja ( konobara ) . To se može perfidno izvršavati , vremenom,  pa da gubitak bude neprimječen i velik.

Kako bi na najmanju moguću mjeru sveli ovaj problem, u našem  poslovnom sistemu,  IS KONOBAR, ugradili smo nekoliko funkcionalnosti za bolju kontrolu rada konobara. Funkcionalnosti su rješene preko prava operatera (konobara), za rad na naplatnom uređaju , preko točne svakodnevne ili višednevne kontrole evidencije ulaza, otpisa , prodaje i trenutnog stanja na skladištu za robu i za materijal, kao i naknadnim izvještajima eventualnih storniranih računa. Također , ukoliko je potrebno i onemogučavnjem storna računa bez potpisa odgovorne osobe.

Prava operatera, dakle konobara, omogučuju prodajnom osoblju (konobarima), isključivo pristup na samo nekoliko potrebnih prodajnih funkcija s nemogučnošću uvida u bilo koji podatak o stanju skladišta, stanju ukupnih računa, prodanim količinama i sl. Time je onemogučen pogled u relevantne inforamcije trenutnog stanja poslovanja  i svaka eventualna vlastita prodaja bila bi brzo uočena.

Povremena ili svakodnevna inventura (provjera stanja)  svih ili pojedinačnih roba ili materijala pridonosi tome da se nepočudne konobare malo uplaši da bi ih se moglo otkriti te će oni ukoliko već čine prodaju svoje robe to ukinuti ili pak svesti na najmanju moguću mjeru.

Storno računa uza sve ostalo, praktički bi moglo značiti prodaju , naplatu, ali i poništenje te naplate (smanjenje ukupnog prometa taj dan), te opet uzimanje novca u svoj đep bez da vlasnik sazna za to.  U kombinaciji javljanja konobara odgovornoj osobi za storniranje računa i razloga (ukoliko se odgovorna osoba nalazi prisutna) , te kombinaciji naknadnog pregleda i  ispisa svih storniranih računa sa popisom konobara koji su ih izradili te kontroli zaliha postiže se maksimalan efekt zaštite vlasnika ugostiteljskog objekta od smanjenja gubitaka ovakve prirode.

Povečanje prometa. Organizacija različitih akcija i party-a
Funkcionalnost ‘PARTY’.

U naš program IS KONOBAR ,  ugradili smo funkcionalnost ‘PARTY’ . Iz našeg iskustva u više ugostiteljskih objekata , koji su imali malen ili prosječan promet organizacijom različitih atraktivnih akcija poput npr. besplatan fish petkom ili prije Uskrsa ili sl. , organizacija turnira u kartanju, pizza party, cola party, bambus party, novogodišnji party prije nove godine  ili  slično, nakon nekog vremena uspjeli su svoj promet povečati za cca 50% jer su mnogim novim gostima dali do znanja da su i oni ovdje ili su mnoge koji davno nisu posječivali njihov lokal podsjetili da ih ponovno posjete.

U našem programu IS KONOBAR , izradili smo funkcionalniost ‘PARTY’ koju možete uključiti kada želite. Funkcionalnost ‘PARTY’ omogučuje na lak i jednostavan način upis drugačijih cijena, npr nižih (ili viših)  za neky PARTY. Također omogučeno je na lak i jednostavan način postavljanje cijena prema svakom danu u tjednu. Na taj način, organizacijom događaja i pozivanjem gostiju i građana na njih, određivanjem niže ili više cijene povečavate broj vaših gostiju.

Instalacijom i uvođenjem  IS KONOBAR , mi u Astrumu i nakon instalacije, uvođenja i obuke neprestano smo uz Vas i stojimo na raspolaganju za sve Vaše moguće i nemoguče upite, te se neprestano brinemo oko usavršavanja i poboljšavanja našeg programa, kako bi Vama poboljšali promet.

 

Očekujemo i dalje Vaša pitanja na 098-267-067 ili 042-816-002.

 

PS:

Usluge i programi

IS program KONOBAR : http://www.astrum.hr/konobar/program-za-ugostiteljstvo-astrum/
IS naraučivanje sa stolova DLANOVNIK RAČUNALOM :  http://www.astrum.hr/konobar/android-aplikacija/
CJENIK :  http://www.astrum.hr/konobar/cjenik/

Leave a response »

Daljinska instalacija programa IS KONOBAR za 30 min

dklaric : 26. Prosinac 2012. 11:04 : Zanimljivosti

 

Evo kratkog opisa kako Vam odmah ON line, u roku 30 min možemo insalirati naš program IS Konobar (za Caffe Barove, Restorane ili što drugo…), te vas naučiti raditi, ma gdje se nalazili.

Ukoliko je sve u redu sa printerom za 30 min možete izdavati fiskalizirane račune, pratiti skladište, normative te raditi sve ostale funkcionalnosti koje donosi program.

Preduvjeti :

-računalo spojeno negdje (kod vas u kući ili u poslovnom prostoru)  na internet sa najmanje XP operativnim sistemom Može biti i WIN 7 ili 8 , 32 bitni ili 64 bitni
-pos printer koji radi pod windowsima te ima instalirane drivere (termalni, matrični…), može biti i bez instaliranih drivera pa ćemo ih mi  instalirati preko interneta
-display (monitor)

Instalacija :

1) potrebno je skinuti TW QS sa naših stranica ovdje te postaviti ga na desktop Vašeg računala (2 min)
2) pokrenete TWQS te nam pročitate  broj za spoj
3) Našu već spremnu instalaciju prebaciti ćemo na Vaše računalo putem brzih internet veza koje imamo zakupljene
4) Pokreće se SETUP i za 2 min aplikacija je instalirana i spremna za rad
5) Prijavljujemo Vaše matične podatke i podešavamo POS printer ukoliko treba
6) Preko Skype ili telefona (na naš račun) educirati ćemo Vas kako raditi s programom (dovoljno 15 min)
Ukoliko treba Više izdvojiti ćemo koliko god vremena treba da naučite raditi s programom, no prosječno je
dovoljno   15 min

Vaš program je spreman za rad.

U drugom slučaju , kada kod nas želite nabaviti i kompletnu opremu, posao traje malo duže , a napraviti  ćemo ga tako   da kod nas sve pripremimo za vašu instalaciju, te Vam dostavnim servisom šaljemo opremu i program.

Naravno da ćemo, kada dobite opremu i program napraviti edukaciju za korištenje putem telefona ili Skypa, spajanjem na Vaše računalo ON line.

Daljnje održavanje odvija se ON line preko interneta.

U slučaju večeg kvara na hardweru, hitno montiramo zamjensko računalo u zakonski određenim rokovima.

Astrum d.o.o.
A.Šenoe 27, Sigetec
42230 Ludbreg

098-267-067  ,  042-816-002
astrum@astrum.hr

Leave a response »

Niži PDV za ugostiteljske usluge od 1.1.13

dklaric : 12. Prosinac 2012. 07:33 : Zanimljivosti

Od 1. siječnja 2013. godine će se početi primjenjivati snižena stopa PDV-a, od 10 posto, za usluge pripremanja hrane i obavljanje usluga prehrane u ugostiteljskim objektima te pripremanje i usluživanje bezalkoholnih pića i napitaka, vina i piva u tim objektima, sukladno posebnim propisima. Ova je Odluka o proglašenju Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost usvojena na sjednici Sabora RH, održanoj 17. veljače 2012. godine.

Prema tomu na sva druga alkoholna pića , osim piva i vina ostaje stopa 25% . Stopa od 10% primjenjuje se na bezalkoholna pića i napitke, vino i pivo. Kao i za uslugu pripremanja hrane i obavljanja usluge prehrane . Primjena stope odnosi se na sve vrste ugostiteljskih objekata (restorane, barove, kafee barove i druge slične ugostiteljske objekte)

Ovim sniženjem stope pdv-a nastoji se poboljšati konkurentska pozicija Hrvatske ugostiteljske djelatnosti.

———————————————————————————————————————————-

Program KONOBAR , za potpuno poslovanje restorana, barova, kafića koji štedi vrijeme i novac.

 

Leave a response »

Tražimo osobe, prodajne predstavnike za softverske proizvode

dklaric : 1. Prosinac 2012. 08:33 : Nekategorizirano, Obavijesti, Zanimljivosti

 

Astrum d.o.o. , tvrtka specijalizirana za razvoj softverskih poslovnih rješenja, tijekom vremena, razvila je i
izradila, izvrsna aplikativna programska rješenja, robusna i lako primjenjiva i podesiva u gotovo svakom malom, srednjem ili velikom poduzeću, obrtu ili ustanovi. Korišteni su i koriste se najnoviji razvojni alati, uvjek u trendu s tehnologijom i vremenom u kojemu se radi i primjenjuje, i koji garantiraju konkurentsku prednost koristeći uvjek najnovije tehnologije.

U svrhu proširenja obujma poslovanja Astrum d.o.o.  poziva zainteresirane pravne ili fizičke osobe
da se jave ukoliko su zinteresirani za prodaju Astrumovih softverskih proizvoda na svome širem ili užem
području.

Opis :

Traže se prodajni predstavnici, koji su spremni razvijati prodaju Astrumovih rješenja,  na podrućjima po
županijama, za prezentaciju i prodaju softverskih proizvoda izrađenih u Astrumu.

Sofverski proizvodi su (IS= Informacijski sustav) :

IS Obračun plaća
IS Robno materijalno knjigovodstvo
IS Maloprodaja – Veleprodaja
IS Evidencija skladišnog poslovanja
IS Evidencija dugotrajne imovine
IS Jednostavna proizvodnja
IS Konobar (program za restorane i kafiće)
IS Financijsko knjigovodstvo
IS Knjigovodstvo za obrt
IS TV prodaja
IS Kataloška prodaja
IS Servis vatrogasnih aparata

Posao bi se radio prema ugovoru o djelu, ili ukoliko je netko student ili učenik preko studenstkog ili
učeničkog servisa, te plaćao za svaku ostvarenu i realiziranu prodaju .

Preduvjeti su :

-poznavanje rada na računalu,
-barem donekle poznavanje poslovne problematika koja se prezentira,
-prodajne i prezenterske vještine,
-posjedovanje laptopa te pristupj internetu,
-mjesečno izvješćivanje o poduzetim radnjama

Svi ostali uvjeti dogovoriti će se nakon prijavljivanja pojedinog kandidata.

Astrum d.o.o.  pružiti će primljenim kandidatima svu neophodnu pomoć i tehnićku podršku, koristeći sve moguće ON line  načine komuniciranja, teko da neće biti neophodno trošiti sredstva na putovanja.

Za sve inforamcije obratite se na e-mail astrum@astrum.hr ili pozivom na broj 098267-067 , od 8-16h

Leave a response »

Besplatni savjeti i Program za ugostiteljstvo IS Konobar, Astrum

dklaric : 1. Studeni 2012. 08:43 : Fiskalizacija, Nekategorizirano, Obavijesti, Zanimljivosti

Astrum d.o.o.,  nudi Vam kompletnu pomoć pri uvađanju fiskalizacije u Vaše ugostiteljsko poslovanje.

Za fiskalizaciju je potrebno sljedeće : Programski modul za ugostiteljstvo (računalni program),  koji u sebi ima isprogramiranu i uspostavljenu vezu prema poreznoj upravi te računalo na kojega će se on instalirati. Ukoliko imate računalo  (najmanje s OS  windows XP), POS printer (za štampanje računa), display (monitor) i ladicu za novac potreban vam je samo program. Ukoliko nemate računalo i ostalu opremu potrebno Vam je oboje.

Uz to potrebna Vam je i internet veza do računala (nabavite kod npr. T-COM, Iskon internet, Magic Net d.o.o.  ili nekog drugog pružaoca usluge interneta)  kao i DIGITALNI PRODUKCIJSKI certifikat kojeg dobivate u FINI. Fina će početi sa izdavanjem certifikata kada se prihvati zakon, a u planu je polovicom studenog 2012.

 

Fiskalizirani program za ugostiteljstvo IS Konobar, kao i hardwerska oprema  može se nabaviti u Astrumu :

 

FISKALIZIRANI PROGRAM ZA UGOSTITELJSTVO ‘IS KONOBAR’

Postoji nekoliko opcija nabave :

1) Za jednostavne objekte i kafiće (netreba zaliha, nema normativa )
(ulaz robe-artikala, blagajna, promijena cijena, izvještaji, svi načini plačanja-naplate) 2000,00 kn+pdv / po računalu

2) Za restorane, barove, objekte brze prehrane i slične UG  usluge :
nabava, narudžbe kupaca, kalkulacije, skladište, narudžbe dobavljačima, normativi,blagajna, izvještaji…
4000,00 kn+pdv / računalu

3) Za složenije sustave i instalacije cijena se dogovara u odvisnosti od obima posla.

Cijena  dlanovnika za konobare , (program i uređaj ) za elektroničko  automatsko primanje i slanje narudžbi direktno sa stolova je oko 1600,00 kn+pdv/komadu te ovisi o android uređaju, a cijena se definira prilikom narudžbe na ponudi.

Cijene su okvirne i vrijede ako se uplati po ponudi  najkasnije do 9.11.2012. Nakon toga cijene su podložne promijeni.

Više o programu možete pročiteti na ovom linku.

 Cijene koje ažuriramo  pratite na ovom linku.

 

OPREMA (RAČUNALO)

Cijene za opremu su promijenjive, no trenutno su ovakve :

Novo računalo (Računalo, OS Win7, LCD display 17″,Ladica za novac, Termalni printer, miš i tipkovnica)
=4950,00 kn+pdv

Rabljeno računalo (Računalo, OS WinXP, LCD display ,Ladica za novac, Termalni printer, miš i tipkovnica)
=2900,00 kn+pdv

Cijene su odvisne od nabve i komponenata te su promijenjive su.

 

BESPLATNI SAVJETI O FISKALIZACIJI :

U Astrumu, pozivom na broj 042-816-002 ili 098 267 067 možete dobiti sve besplate savjete oko fiskalizacije te Vam stojimo na usluzi oko uvađanja fiskalizacije.

Kontakti :

Astrum d.o.o. ,  fiskalizacija :

tel: 042-816-002 ,
mob : 098-267-067,
fax : 042-300-004 ,
mail : astrum@astrum.hr , subjekt : ‘fiskalizacija’

 

2 Comments »

Nabavite svoj program za vaš ugostiteljski posao

dklaric : 15. Listopad 2012. 11:40 : Fiskalizacija, Nekategorizirano, Obavijesti, Zanimljivosti

Programski proizvod IS Konobar – Astrum d.o.o.

Programski proizvod IS Konobar – Astrum, namjenjen je za pračenje poslovanja restorana, barova, kafića i
svih drugih ugostiteljskih objekata.

On može raditi sa ili bez, posebnog dodatka, dlanovnik računala, koje se drži u ruci,  sa ugrađenim programom za prikupljenje narudžbi gostiju na stolovima i bežićnim slanjem narudžbi u glavno računalo.

Programom se može pratiti robno/materijalno poslovanje,  kalkulacije cijena sa ulazima na skladišta, jednostavno
definirati normativi, primati narudžbe bežično sa stolova ako se koristi mali android uređaj, printati narudžba
za kuhnju i za na šanku,  jednostavno izdavati računi prema stolovima,  gostima i načinu plačanja.

Program omogučuje brzu jednostavnu i točnu pripremu narudžbe dobavljačima.

Za ugostiteljske poslovne subjekte koji imaju u lancu više restorana, ili više pogona u sklopu restorana,
ili više fizičkih udaljenih restorana ili ugostiteljskih pogona, jednostavno i točno, bez komunikacijskih
grešaka omogučeno je povezivanje  i besprijekorno točan prijenos podataka, a vlasniku centralna baza
podataka gdje može gotovo ON LINE pratiti cjelokupno poslovanje i vidjeti što se događa.

Program daje mnogo statističkih izvještaja potrebnih za zakonodavstvo ili potrebnih vlasniku za optimalizaciju
poslovanja.

Program obuhvaća sve zakonske promjene koje će doći fiskalizacijom, kao i izvedbu fiskalizacije u samom programu.

Također, u slučaju potrebe , može se povezati sa programom IS financijsko knjigovodstvo – Astrum.

Za narudžbu programa obratite se na :
042-816-002 ,  ili na 098-267-067 , Damir  ili mail astrum@astrum.hr

Leave a response »

Fiskalne blagajne gotovo nitko ne nabavlja

dklaric : 3. Listopad 2012. 11:20 : Fiskalizacija, Obavijesti, Zanimljivosti

 

Iako bi  od 1.1.2013 , na desetke tisuća ugostiteljskih radnji, malih, srednjih i velikih poduzetnika i obrtnika trebalo uvesti sistem naplate putem fiskaliziranih blagajni, gotovo nitko  ne kupuje ( osim malog broja povremenih upita i rijetkih kupaca) i ne pokazuje interes za nabavom ili uvođenjem fiskalnih blagajni.

Kako još nema ni tehničkih uputa oko strukture obrasca (računa) za slanje internetom u centralno računalo porezne uprave, IT tvrtke pitaju se kako će uopće u tako kratkom vremenu biti moguće izraditi softver, testirati te instalirati i tako fiskalizirati veliki broj naplatnih mjesta, pogotovo jer se i zna koliko je radnih dana u prosincu.

Potiho se i šuška da će ministar financija, možda,  i odgoditi primjenu ovog zakona .

Kompletan članak pročitajte na Business.hr portalu :

http://business.hr/ekonomija/debakl-liniceve-fiskalne-blagajne-gotovo-nitko-ne-kupuje-119572

2 Comments »
« Page 1, 2»

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>