Fiskalne blagajne gotovo nitko ne nabavlja

 

Iako bi  od 1.1.2013 , na desetke tisuća ugostiteljskih radnji, malih, srednjih i velikih poduzetnika i obrtnika trebalo uvesti sistem naplate putem fiskaliziranih blagajni, gotovo nitko  ne kupuje ( osim malog broja povremenih upita i rijetkih kupaca) i ne pokazuje interes za nabavom ili uvođenjem fiskalnih blagajni.

Kako još nema ni tehničkih uputa oko strukture obrasca (računa) za slanje internetom u centralno računalo porezne uprave, IT tvrtke pitaju se kako će uopće u tako kratkom vremenu biti moguće izraditi softver, testirati te instalirati i tako fiskalizirati veliki broj naplatnih mjesta, pogotovo jer se i zna koliko je radnih dana u prosincu.

Potiho se i šuška da će ministar financija, možda,  i odgoditi primjenu ovog zakona .

Kompletan članak pročitajte na Business.hr portalu :

http://business.hr/ekonomija/debakl-liniceve-fiskalne-blagajne-gotovo-nitko-ne-kupuje-119572

2 Comments  to   Fiskalne blagajne gotovo nitko ne nabavlja

  1. Gost kaže:

    Konačno nova web stranica.
    I imate tipfeler: “gotovo nitko , ne kupuje”, piše se “gotovo nitko ne kupuje”.

    l.p.

  2. nenad kaže:

    zanimljivo, samo kako mi mali programeri možemo doći do upute kako poslati račn na ovjeru kako bi nadogradili postoječe programe koji se koriste. meni to sve izgleda kao da se opet skuplj “vrhne” za par tvrtka koje su radile ne razvoju samog sustava fiskalizacije, naravno na mala vata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>